Koncert pijaniste Momira Damjanovića

06.03.2017, 20:00.
blank-image

Na koncertu će nastupiti i mladi pijanisti Sergej Prošić i Jovan Peruničić iz klase prof. Snežane Milosavljević, učenici MŠ Mokranjac

Program:
Johan Sebastijan Bah               
Prvi stav Partite br. 2 u ce–molu, BWV 826
Sinfonia

Ludvig van Betoven    
Prvi stav Sonate br. 21 u Ce–duru, op. 53
Allegro con brio

Frederik Šopen             
Nokturno u ce–molu, op. 48, br. 1
JOVAN PERUNIČIĆ

Sergej Rahmanjinov   
Preludijum u Es–duru, op. 23/6
SERGEJ PROŠIĆ

Franc List / Nikolo Paganini        
Etida u a–molu, br. 6
SERGEJ PROŠIĆ

Sergej Rahmanjinov   
Etida-slika u cis–molu, op. 33/8

Petar Iljič Čajkovski
Dumka, op. 59

Biografije:
Momir Damjanović je osnovno muzičko obrazovanje stekao u MŠ Dr. Vojislav Vučković u Beogradu u klasi Nataše Bežek, a trenutno je učenik klavirskog odseka SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi Snežane Milosavljević. Bio je polaznik majstorskog kursa Jevgenija Starodubčeva održanog u MŠ Josip Slavenski. Osvojio je brojne nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju druge nagrade na takmičenju Vienna Grand Prize Virtuoso u Beču, 17. međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu, XVI Međunarodnom tamičenju pijanista u Parizu i na 6. međunarodnom takmičenju kulturne asocijacije Pianofriends u Milanu, kao i prve nagrade na Školskom takmičenju MŠ Vojislav Vučković (2010, 2011), I Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale u Rimu (2014), IV Međunarodnom muzičkom pijanističkom takmičenju – SIMC 2015 u Bijeljini i V Međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki Bijenale 2016. Na konkursu Muzičke produkcije RTS za ciklus Mladi i uspešni, odabran je u najuži krug među najbolje mlade umetnike.

Sergej Prošić je učenik trećeg razreda SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Snežane Milosavljević. Osnovno muzičko obrazovanje je stekao u MŠ Stanislav Binički u Beogradu, u klasi prof. Larise Bermel. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola, Otvoreno klavirsko takmičenje Stanislav Binički, Šabac Art festival, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu, Međunarodno takmičenje Banjalučki bijenale, Mladi virtuoz i druga. Učestvovao je na koncertima povodom dana škola.

Jovan Peruničić (1999) potiče iz muzičke porodice. Učenik je trećeg razreda SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Snežane Milosavljević. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, od kojih se izdvajaju prva nagrada na Festivalu muzičkih škola Srbije, i treća nagrada na međunarodnom konkursu Antonio Salieri u Veroni. Takođe, svake godine ima zapažene nastupe na koncertima povodom Dana škole MŠ Mokranjac.

Loading...