Концерт пијаниста Кристине Блажић, Петра Тошкова и Милана Ђукића

13.03.2017, 20:00.
blank-image

Концерт ученика клавира МШ „Коста Манојловић“ из класе проф. Тање Јаблановић

Програм:
Јохан Себастијан Бах               
Прелудијум и фуга бр. 6 у дe–молу (I ДТК)

Волфганг Амадеус Моцарт       
Први став Сонате у а–молу, КV. 310
Allegro maestoso

Едвард Григ                 
Етида у eф–молу, оп. 73/5

Арам Хачатурјан     
Токата
КРИСТИНА БЛАЖИЋ

Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга бр. 21 у Бe–дуру (I ДТК)

Лудвиг ван Бетовен    
Први став Сонате у цe–молу, оп. 13
Grave – Allegro di molto e con brio

Фредерик Шопен             
Етида у Гес–дуру, оп.10, бр. 5

Франц Лист                 
Мађарска рапсодија бр. 6
ПЕТАР ТОШКОВ

Јохан Себастијан Бах         
Прелудијум и фуга бр.12 у eф–молу (II ДТК)

Лудвиг ван Бетовен    
Први став Сонате у дe–молу, оп. 31/2
Largo – Allegro

Сергеј Рахмањинов   
Етида слика у eф–молу, оп. 33/1

Фредерик Шопен             
Скерцо у хa–молу, оп. 20, бр. 1
МИЛАН ЂУКИЋ

Биографије:
Тања Јаблановић је представник руске пијанистичке школе. Нижу и средњу музичку школу завршила је у MШ Коста Манојловић” у Земуну,у класи професора Раде Обрадовић и Иване Јасић. Стипендија владе Русије јој омогућава да настави школовање  на престижном конзерваторијуму Римски-Корсаков у Санкт Петербургу у класи професора А.Угорског и Т. Загороваскаје, где магистрира 1992. године. Од 1992. године је ангажована у МШ Коста Манојловић. За истакнуте успехе у раду са ученицима више пута је награђивана. Њени ученици су освојили преко 100 награда на такмичењима у земљи и иностранству. Била је члан жирија на републичком такмичењу, такмичењу у организацији ЕПТА Србије, Променади клавирских талената (МШ Ђорђевић, Београд), такмичењу Душан Протић (МШ Лисински) и Турниру музичких школа Србије (Младеновац).

Кристина Блажић је почела да свира клавир 2011. године у МШ Љубинка Лазића у Војки у класи проф. Бојане Совиљ. Добитница је првих награда на Међународном такмичењу у Аранђеловцу (2013), Међународном такмичењу Фантаст у Бечеју (2014), Међународном такмичењу Славенски у Београду (2016), као и на такмичењима у Убу, Шапцу и Риму. Тренутно је први разред СМШ Коста Манојловић у класи проф. Тање Јаблановић.

Петар Тошков jе завршио нижу музичку школу у класи свог оца Александра Тошкова, а упоредо је ради и са проф. Милом Лацковић. Тренутно је ученик другог разреда СМШ Коста Манојловић у класи проф. Тање Јаблановић.
Освојио је бројне награде, а издвајају се прве награде Међународном такмичењу Бањалуцки бијенале 2014, Међународном такмичењу Даворин Јенко (2015), Мали виртуоз (2010, 2012) и Фестивалу Радост музицирања у Београду, као и друге награде на Такмичењу Славенски (2011) и Међународном такмичењу младих пијаниста у Нишу (2012) и треће награде на Републичким такмичењима (2011, 2013). Одржао је два солистичка концерта, а такође је, заједно са сестром виолончелисткињом Милицом Тошков, одржао концерт у Бергену.

Милан Ђукић је започео школовање у ОМШ Ватрослав Лисински, а завршио у ОМШ Др.Војислав Вучковић у Београду. Тренутно је ученик трећег разреда СМШ Коста Манојловић у класи проф. Тање Јаблановић. Учествовао је на такмичењима Славенски (Београд), Славенски (Нови Сад), Међународном такмичењу Даворин Јенко, Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу, Међународном такмичењу у Нишу и Републичком такмичењењу, где је освојио седам првих, пет других и три треће награде. Наступао је на концертима у Културном центру Чукарица, Народној библиотеци, СКЦ и Галерији Коларца.

Loading...