PlayUK – последњи дан фестивала

19.02.2017, 12:49.
blank-image

Десет премијера савремених британских филмова током четири дана у шест градова региона
17.00 Нотес он Блинднесс | Белешке о слепилу
Земља порекла: Велика Британија, 2016.
Трајање: 90 мин.
Режија: Петер Миддлетон, Јамес Спиннеy
Жанр: документарни, драма
Година 1983, након деценија постепеног погоршавања болести, писац и теолог Џон Хал у потпуности остаје без вида. Како би разумео овај преокрет у свом животу, он почиње да снима своја искуства на аудио касетама. Након кратког филма истог назива који је награђен Емијем, „Нотес он Блинднесс“ удише креативност и у документарни филм. Глумци своју глуму прилагођавају снимцима оригиналних гласова са Џонових аудио записа са уверљивим филмским и текстурираним дизајном звука. Резултат је поетична и интимна прича о губитку, поновном рођењу и трансформацији која документује Џоново невероватно путовање у свет без светла.

19.00 Адулт Лифе Скиллс | Вештине одрастања
Земља порекла: Велика Британија, 2016
Трајање: 96 мин.
Режија: Рацхел Туннард
Жанр: комедија
Ана се приближава 30-тим и пролази кроз животну кризу – живи као тинејџер самотњак у шупи породичне куће. Недељу дана пре њеног 30. рођендана мајка јој поставља ултиматум – мора да се исели из шупе, одабере фризуру која не доводи њен пол у питање и престане да се облачи као тинејџер бескућник. Ово је прича о суочавању са стварима којих се највише плашимо, прича која истражује универзалне теме изгубљености и самоспознаје, прихватања самог себе као и пута до изградње самопоуздања и достојанства.

21.00 Ман фром Мо’Wаx | Човек из Мовакса
Земља порекла: Велика Британија, 2016.
Трајање: 109 мин.
Режија: Маттхеw Јонес
Жанр: документарни, музички
Џејмс Лавел је имао свој први наступ као ДЈ са 14 година, са 18 је покренуо своју пионирску издавачку кућу, а у 22 години је избацио УНКЛЕ албум “Псyенце Фицтион” који је дефинисао жанр. Изгледало је да његов невероватно брзи раст нема граница, али само када тако брзо напредујете можете да изгубите контролу.
Тхе Ман фром Мо’Wаxx је невероватна прича о једном од најенигматичнијих, а ипак најутицајнијих личности британске културе. Са преко 700 сати снимака, укључујући и ексклузивну приватну архиву стару 30 година, пружа нам се ретка прилика да видимо дечака који постаје мушкарац у свету музике. Резултат је вртоглаво путовање кроз живот невероватног човека и једнако невероватне ере, док узима у обзир и погрешне одлуке (професионалне, као и приватне). Лавел израста у иновативног уметника који руши границе и превазилази све препреке.

Loading...