PlayUK – treći dan festivala

18.02.2017, 12:51.
blank-image

Deset premijera savremenih britanskih filmova tokom četiri dana u šest gradova regiona
17.00 London Town | London Town
Zemlja porekla: Velika Britanija, 2016.
Trajanje: 92 min.
Režija: Derrick Borte
Žanr: drama, muzički
Nakon očeve povrede, Šej preuzima vožnju njegovog taksija i jedne sudbonosne noći upoznaje Džoa Strumera (Jonathan Rhys Meyers), pevača grupe The Clash. Zbog toga što je primoran da se brine o porodici, prijateljstva sa Strumerom i veze sa Vivijen, Šej propušta bitne prekretnice na svom putu odrastanja.

 

19.00 | UNA
Zemlja porekla: Velika Britanija, 2016.
Trajanje: 94 min.
Režija: Benedict Andrews
Žanr: drama
UNA prati mladu devojku koja pokušava da povrati izgubljenu prošlost. Pre 15 godina, Una je pobegla sa starijim muškarcem, Rejem, zbog čega je on uhapšen i osuđen na zatvor. Kada vidi njegovu fotografiju u časopisu, Una ga pronalazi i dolazi na njegovo radno mesto. Njen dolazak preti da uništi Rejev novi život i njenu psihičku stabilnost. Neizrečene tajne i skrivene uspomene izlaze na videlo kada Una i Rej krenu na put kroz olupine prošlosti. Njihov sukob izvlači na površinu neodgovorena pitanja i čežnju, što ih oboje uznemirava. Una se preispituje o ljubavi i pitanju da li je iskupljenje moguće.

21.00 Their finest | Najbolje od njih
Zemlja porekla: Velika Britanija, 2017.
Trajanje: 117 min.
Režija: Lone Scherfig
Žanr: komedija, drama, ljubavni
Godina 1940-ta, bombardovanje Londona. Sa stalnim padom morala stanovništva, Katrin, neiskusna scenaristkinja i improvizovani tim glumaca, snimaju čak i tokom napada kako bi podigli duh naroda i inspirisali Ameriku da se pridruži ratu. Duhovit, romantičan i dirljiv prikaz mlade žene koja traži svoj put i glas u užasu rata…i filma.

Loading...