PlayUK – трећи дан фестивала

18.02.2017, 12:51.
blank-image

Десет премијера савремених британских филмова током четири дана у шест градова региона
17.00 Лондон Тоwн | Лондон Тоwн
Земља порекла: Велика Британија, 2016.
Трајање: 92 мин.
Режија: Деррицк Борте
Жанр: драма, музички
Након очеве повреде, Шеј преузима вожњу његовог таксија и једне судбоносне ноћи упознаје Џоа Струмера (Јонатхан Рхyс Меyерс), певача групе Тхе Цласх. Због тога што је приморан да се брине о породици, пријатељства са Струмером и везе са Вивијен, Шеј пропушта битне прекретнице на свом путу одрастања.

 

19.00 | УНА
Земља порекла: Велика Британија, 2016.
Трајање: 94 мин.
Режија: Бенедицт Андреwс
Жанр: драма
УНА прати младу девојку која покушава да поврати изгубљену прошлост. Пре 15 година, Уна је побегла са старијим мушкарцем, Рејем, због чега је он ухапшен и осуђен на затвор. Када види његову фотографију у часопису, Уна га проналази и долази на његово радно место. Њен долазак прети да уништи Рејев нови живот и њену психичку стабилност. Неизречене тајне и скривене успомене излазе на видело када Уна и Реј крену на пут кроз олупине прошлости. Њихов сукоб извлачи на површину неодговорена питања и чежњу, што их обоје узнемирава. Уна се преиспитује о љубави и питању да ли је искупљење могуће.

21.00 Тхеир финест | Најбоље од њих
Земља порекла: Велика Британија, 2017.
Трајање: 117 мин.
Режија: Лоне Сцхерфиг
Жанр: комедија, драма, љубавни
Година 1940-та, бомбардовање Лондона. Са сталним падом морала становништва, Катрин, неискусна сценаристкиња и импровизовани тим глумаца, снимају чак и током напада како би подигли дух народа и инспирисали Америку да се придружи рату. Духовит, романтичан и дирљив приказ младе жене која тражи свој пут и глас у ужасу рата…и филма.

Loading...