PlayUK – други дан фестивала

17.02.2017, 12:53.
blank-image

Десет премијера савремених британских филмова током четири дана у шест градова региона

17.00 Тхе Цонфессион | Признање
Земља порекла: Велика Британија
Трајање: 96 мин.
Режија: Асхисх Гхадиали
Жанр: документарни
Моазам Бег је ухапшен под оптужбом за тероризам у Пакистану, Афганистану, Куби и Великој Британији. У 2002. години, у Баграму, он признаје да је члан Ал Каиде. Никада није био осуђен за кривично дело, чак му није било ни суђено. Ово је његова прича којом објашњава шта га је натерало на признање и претставља праву хронику терора и мучења.

19.00 Тхе Јоурнеy | Путовање
Земља порекла: Велика Британија, 2016.
Трајање: 94 мин.
Режија: Ницк Хамм
Жанр: драма
Након 40 година „проблема“ у Северној Ирској, водећи играчи се састају у Ст. Андреwс-у како би договорили коначан и трајан мировни споразум. Успех преговора зависи од хушкача Ијана Пејслија и бившег ИРА заповедника Мартина Мекгиниса, два заклета непријатеља, који пристају да деле власт. Са преговорима у опасности, околности, или можда судбина их примора да заједно путују. Након првобитних увреда, њихов разговор мења ток и почињу да се појављују пукотине у њиховим оклопима. Ривали сазнају не само да нису толико различити, већ и почињу да граде пријатељство.

21.00 Фрее Фире | Унакрсна ватра
Земља порекла: Велика Британија, 2017.
Трајање: 90 мин.
Режија: Бен Wхеатлеy
Жанр: акција, комедија
Џастин (Брие Ларсон) је организовала састанак у напуштеном складишту између двојице Ираца (Циллиан Мурпхy, Мицхаел Смилеy) и банде коју воде Вернон (Схарлто Цоплеy) и Орд (Армие Хаммер) који им продају оружје. Када се за време примопредаје зачују пуцњеви, започиње игра преживљавања.

Loading...