Концерт клавирског дуа Јована Ђорђевић и Дарја Дамјановић

13.02.2017, 21:00.
blank-image

На програму су дела за клавир четвороручно композитора Е. Сатија, С. Барбера и К. Дебисија

Програм:
Клод Дебиси        
Мала свита
En bateau – Andantino

Cortège – Moderato
Menuet – Moderato
Ballet – Allegro giusto

Ерик Сати                           
Три комада у облику крушке
Manière de Commencement
Prolongation du même
I Lentement
II Enlévé
III Brutal
En plus
Redite

Семјуел Барбер   
Сувенири, оп. 28
Waltz
Schottische
Pas de deux
Two-step
Hesitation Tango
Galop

Биографије:
Дарја Дамјановић (Београд, 1990) је завршила основну и СМШ Др. Милоје Милојевић у Крагујевцу, у класи проф. Сање Вукосављевић Миленић. Са шеснаест година је уписала основне академске студије на одсеку за клавир на ФМУ у Београду, у класи проф. Дејана Стошића, у чијој класи је завршила мастер и специјалистичке студије. Добитница је награда на домаћим и међународним такмичењима, као и стипендија, међу којима је стипендија Фонда за младе таленте Републике Србије. Активна је на пољу камерне музике. Наступала је у свим већим салама у Београду, као и у Крагујевцу, Нишу и Макарској (Хрватска). Редовно учествује у пројектима везаним за извођење савремене музике, као што су Међународна трибина композитора, Фестивал младих аутора Кома, и другим самосталним пројектима.
Тренутно ради као уметнички сарадник на Катедри за соло певање на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Јована Ђорђевић (Београд, 1989) је завршила основну и СМШ Др. Војислав Вучковић у класи мр. проф. Бранке Жиравац. Завршила је основне и мастер студије на ФМУ у класи проф. Дејана Стошића. Током школовања је наступала као солиста и у камерним ансамблима. Добитница је награда на школским и републичким такмичењима, као и на међународном меморијалу Др. Војислав Вучковић и такмичењу Николај Рубинштајн у Паризу. Током студија је била стипендиста Републике Србије, као и Фонда за младе таленте Доситеја.
Наступала је на фестивалу Еxit (2006) у оквиру експерименталног стејџа класичне музике. Члан је ансамбла Прерађивачка индустрија музичког материјала са којим је наступала у оквиру Међународне трибине композитора (2010, 2015), као и на концертима посвећеним Ерик Сатију и Џону Кејџу. Активно сарађује са пијанисткињом Надом Колунџијом на пројектима посвећеним авангардним композиторима.
Од 2011. године ради у МШ Др. Војислав Вучковић, као професор клавира, а од недавно и као клавирски сарадник.

 

 

 

 

Loading...