BOKS (Rumunija, Nemačka, Francuska)

15.10.2015, 16:29.
blank-image

režija i scenario: Florin Šerban; fotografija: Marijus Panduru; Uloge: Rafael Florea, Hilda Piter, Klaudija Ardelean, Katalin Mitulesku; nagrade: nagrada kritike FIPRESCI – Karlovi Vari

Rafael i Kristina su dvoje ljudi koji nikada nisu trebali da se sretnu. On ima devetnaest godina, romske je nacionalnosti, radi u auto-perionici i želi da postane poznati bokser. Ona ima 34 godine, mađarske je nacionalnosti i glumi u lokalnom pozorištu. Kristina prolazi kroz profesionalnu i privatnu krizu. Njen muž je zvezda u pozorištu i ona je stalno u njegovoj senci. Fasciniran njenom pojavom, Rafael je sledi iz dana u dan ulicama grada. Jednog dana, ona se slučajno okrenula i našli su se licem u lice. Sledećeg dana, postavio joj je pitanje kad se okrenula: „Da nisi udata, da li bi se udala za mene?“ Od tog trenutka, nije bilo povratka za njih dvoje. Uprkos razlici u godinama, nacionalnosti, polu, glavni junaci žele da se dokažu. Svako na svoj način, krvlju, suzama, dubokom tišinom i diskretnim osmesima.

Film je režirao jedan od vodećih reditelja novog rumunskog talasa, Florin Šerban, čiji je prethodni film „Ako mi se zviždi, zviždim“ osvojio grand prix Berlinskog festivala.

Loading...