SAMO LJUBAVNICI OPSTAJU (Only lovers left alive), V. Britanija, Nemačka, Grčka

04.06.2014, 16:39.
blank-image

Režija i scenario: Džim Džarmuš Fotografija: Jorik L So Muzika: Karter Logan, Jozef van Visem Uloge: Tilfa Svinton, Tom Hidlston, Džon Hart, Mia Vasikovska, Anton Jelčin….
Adam je usamljena rok zvezda čija je jedina želja da se skloni od fanova i komponuje muziku. Eva je njegova voljena žena, koja napušta svog najbližeg prijatelja kako bi sa Adamom putovala po svetu i živela u trošnom studiju na periferiji Detroita. Njihove snove podjednako ugrožavaju Adamovi obožavaoci, koji logoruju na pragu njegovog skloništa, kao i Evina plahovita sestra. Ali niko od njih ne pripada svakodnevnom svetu. oni žive noću beskrajno zaljubljeni jedni u druge, muziku, literaturu. Oni su vampiri… Potpuno nesvakidašnji kao i film koji obiluje meditacijama o ljubavi, umetnosti i muzici.

Komentar reditelja:
“Očigledno se ne radi o horor filmu, iako je većina filmova o vampirima takva. Ovo je, pre svega, studija karaktera; mi posmatramo junake koji su vrlo čudni i za mene veoma zanimljivi. Privukla me je mogućnost da prikažem njihov pogled na duži istorijski period u kome se razvija specifična ljubavna priča.”

Džim Džarmuš

Loading...