14. ШПАНСКИ МЕТАР / 28.5.2022. / 18.00

28.05.2022., 18:00

14. ШПАНСКИ МЕТАР

Субота, 28. мај

18.00 ШТА СМО УРАДИЛИ ПОГРЕШНО?
Драма
Шпанија, 2021, 79’
Режија: Лилијана Торес
Улоге: Лилијана Торес, Ћулио Абонхо, Ектор Карбаљо, Меланија Крус, Хорхе Ролдан, Исабеља Табарини, Адријан Риос, Луис Веласкес, Марисол Паредес
Лили се налази у стабилној вези која траје неколико година. Иако делује да између ње и њеног партнера све функционише како треба, она се ипак осећа несрећно у свом свакодневном животу. Лилијана се присећа њихове прошлости и пита се: шта смо урадили погрешно?
Награде: признање Местре Матео за најбољу фотографију; Номинација на Европском филмском фестивалу у Севиљи за најбољи филм

20.00 СЕНТИМЕНТАЛНО
Шпанија, 2020, 78’
Комедија
Режија: Сеск Гај
Улоге: Хавијер Камара, Белен Куеста, Гриселда Сисилијани, Алберто Сан Хуан
Хулио и Ана су заједно више од петнаест година. Они су пар који се више ни не гледа нити додирује, а чија је свакодневна препирка постала суштина њиховог односа. Једне ноћи је Ана позвала у госте Салву и Лауру, комшије са спрата изнад њиховог, млађи пар, драг и пријатељски настројен, чија је бука постала сметња Хулију и Ани… или можда подстицај? Комшије са спрата изнад ће им изнети један необичан и изненађујући предлог који ће вече претворити у катарзично искуство за све четворо.
Награде: Гоја за најбољу споредну улогу (Алберто Сан Хуан), Гауди за најбољу споредну улогу (Алберто Сан Хуан), Форке за најбољу мушку улогу (Хавијер Камара)

 

 

Loading...