Концерт пијанисткиње Марије Гођевац

05.02.2018., 20:00

На концерту ће, као гошћа наступити и млада пијанисткиња Марија Гајић.

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт

Фантазија у де–молу, К. 397

Фредерик Шопен
Ноктурно у еф–молу, оп. 55/1

Ноктурно у Дес–дуру, оп. 27/2

Франц Лист
Мађарска рапсодија бр. 2 у цис–молу
гост: Марија Гајић

Клод Дебиси        
Естампе

Марија Гођевац (1989) је почела да свира клавир када је имала шест година у класи проф. Мирославе Лили Петровић. Освојила је низ првих и специјалних награда на националним и интернационалним такмичењима, међу којима се истичу специјална награда на такмичењу Николај Рубинштајн у Паризу, специјална награда на такмичењу удружења ЕПТА и прва награда на интернационалном такмичењу Исидор Бајић у Новом Саду. Године 2005. имала је солистички концерт на БЕМУС-у, а годину дана касније је изабрана за представника Србије и Црне Горе на Евровизијском такмичењу у Бечу. Учествовала је на фестивалу камерне музике International Week у Грацу. Дипломирала је и завршила специјализацију на ФМУ у Београду у класи проф. Н. Живковића. Учествовала је у пројекту Forty Fingers и одржала је концерте у Италији, Грчкој, Аустрији и Немачкој. Ради као професорка клавира у МШ Михаило Вукдраговић у Шапцу, и њени ученици имају запажен број награда на домаћим и интернационалним такмичењима. Наступа као чланица камерних састава у земљи и иностранству. Ради на самосталном пројекту прилагођавања аранжмана поп-рок, евергрин и филмске музике за све узрасте.

Марија Гајић (2000, Шабац) је ученица трећег разреда МШ Михаило Вукдраговић у класи проф. Марије Гођевац. Клавир свира од своје десете године. У последњих пет година освојила је преко 20 најпрестижнијих награда на националним и интернационалним такмичењима, од којих се истичу награде на републичким такмичењима Србије, друго место у финалној Републичкој смотри музичких талената Србије (2015), прва награда на такмичењу Premio Clivis (Рим, 2014), друга награда на интернационалном такмичењу Бањалучки бијенале (2014), бронзана медаља на етапном међународном такмичењу Pro-piano (Букурешт, 2015) као једини представник Србије икада на овом такмичењу, бронзана медаља и треће место као једини представник Србије на интернационалном такмичењу Citta di Treviso (Италија, 2016). На великом интернационалном такмичењу (2017) чије се финале одржало у Риму, у конкуренцији учесника из целог света, такође као једини представник Србије освојила је друго место (прво није додељено), и позив на најпознатији музички конзервторијум у Риму.
Добитница је ученичке стипендије фондације Евро за знање, као једна од пет одабраних средњошколаца из свих сфера и школа из Србије. Наступа у земљи, тако и у иностранству.

Loading...