Концерт гитаристкиње Валентине Кремпатић

12.02.2018., 20:00

На концерту ће, као гошћа наступити и млада виолончелисткиња Јана Симић.

Јохан Себастијан Бах        
Прелудијум, фуга и Allegro, BWV 998

Августин Бариос Мангоре
Un Sueño en la Floresta

Давид Попер                   
Тарантела
Јана Симић, виолончело

Душан Богдановић            
Mysterious Habitats

Николо Паганини              
Варијације на песму Карневал у Венецији

Астор Пјацола    
Café 1930
Валентина Кремпатић и Јана Симић

Валентина Кремпатић (2000) од своје четврте године похађа музичку школу у Сомбору, а од 2014. године је ученица МШ Јосип Славенски у Београду у класи проф. Ненада Кондића. Учествовала је на бројним домаћим и међународним такмичењима, на којима је освојила најчешће прве и друге награде. Учествовала је на 45 такмичења, како у земљи тако и у иностранству (Словенија, Румунија, Италији, БиХ, Грчка, Аустрија). Два пута је била добитница Покрајинске награде за таленте, додељене у Скупштини Војводине у Новом Саду. Била је победница Гитар арт фестивала 2016. године.
Усавршавала се код уметника као што су Пепе Ромеро, Ренато Самуели, Павел Стеидл, Давид Павловић, Г. Солал, Срђан Тошић, Вера Огризовић, Дарко Карајић, Предраг Станковић, Данијел Церовић, Зоран Крајишник, Александар Хаџи Ђорђевић, Адмир Доци, Марцин Дyлла и други.

Јана Симић (Београд, 1999) је започела образовање у МШ Ватрослав Лисински у класи проф. Небојше Јанковића. Тренутно је ученица четвртог разреда СМШ Јосип Славенски. Међу бројним наградама које је освојила на такмичењима и фестивалима, издвајају се: прва награда (2018) и лауреат (2016) на отвореном такмичењу Славенски, прве награде на Међународном фестивалу Стрингфест (2017), на такмичењу Душан Протић (2017) и на Школском такмичењу Славенски, као и друге награде на Међународном фестивалу Стрингфест (2013) и на Међународном такмичењу гудача у Нишу (2013).
Била је члан оркестра Борислав Пашћан и Orchestra dei 100 ragazzi. Тренутно је члан оркестра младих Naissus. Наступила је у многим знаменитим салама у Београду (Коларац, СКЦ, САНУ, Народно позориште, Павиљон Цвијете Зузорић). Први солистички цонцерт одржала је у галерији Артгет (2017).
Као један, од два најуспешнија полазника пројекта Music for peace, добила је позив да наступи у Москви у камерној сали Moscow International House of Music, као солиста и у дуу са професором Јевгенијем Румјанцевим, испред камерног орцхестра Musica Viva (Москва).

 

 

 

Loading...