Најава међународног џез-фестивала NIŠVILLЕ 2023 у Београду

28.07.2023., 12:00

Прес конференција поводом предстојећег Nišville jazz фестивала биће одржана у петак, 28. јула са почетком у 12.00 у Галерији Артгет. Након тога ће бити одржан и најавни музички програм на Платоу испред Културног центра Београда, Трг републике 5 са почетком у 12.30.

Интернационални Nišville Jazz Festival – најпосећенији џез-фестивал југоисточне Европе, од самог оснивања 1995. године доследно брани европске вредности мултикултуралности и стрпљиво негује префињен музички укус појединаца. Потврда тога је, између осталог и текст о фестивалу Nišville – европско лице Србије (Nišville – European Face Of Serbia) објављен у гласилу Европске уније, магазину New Europe који излази у Бриселу, као и текст у престижном британском Гардијану из 2016. године, где је Nišville уврштен у 10 најбољих џез-фестивала у Европи!

Овогодишње издање фестивала биће одржано од 10. до 13. августа а детаљан програм можете погледати овде.

 

На прес-конференцији у Београду, у петак, 28. јула у 12.00, о детаљима програма и свему што су организатори припремили за овај август говориће:
Драгомир Миленковић Јога, Хазари, добитник награде Нишвила за животно дело
Владета Кандић, Бата Канда, легендарни етно јазз уметник на хармоници
Иван Благојевић, директор Нишвилле јазз фестивала

Након прес-конференције, у 12.30 ће наступити jazz fusion funk састав Mario Trio, чији су чланови Марио Димитријевић (гитара), Часлав Сеховић (бубњеви) и Никола Марковић (бас гитара).

 

.

 

 

Loading...