Концерт пијанисткиње Нине Петровић

04.09.2023., 20:00

Млада пијанисткиња, студенткиња мастер студија ФМУ, Нина Петровић, наступиће првог дана нове сезоне циклуса Концерти у Галерији Културног центра Београда. На програму су дела Баха, Бетовена и Шумана.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга у е-молу, BWV 855 (ДТК1)

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 30 у Е-дуру, оп. 109
Vivace ma non troppo
Presstisimo
Andante molto cantabile ed espressivo (Gesangvoll, mit innigster Empfindung)

Роберт Шуман
Карневал, оп. 9

Биографија:
Нина Петровић (Београд, 2000) је завршила основно и средње музичко образовање у МШ Ватрослав Лисински у класи проф. Елене Шевер. Завршила је и природно-математички смер гимназије. Завршила је основне академске студије на ФМУ у класи ред. проф. Марије Ђукић, у чијој класи тренутно похађа мастер студије. Освојила је бројне награде на такмичењима из клавира, камерне музике и теоретских предмета. Усавршавала се у земљи и иностранству, код пијаниста као што су Шарл Ришар Амлан, Зузана Нидердорфер, Рубен Далибалтаjан, Жак Рувије, Илија Максимов, Рита Кинка, Ђузепе Албанезе, Јокут Михаиловић и други.
Осим солистичких наступа, од 2020. године активно наступа и као члан трија Фиори. Године 2021. су наступали на хуманитарном концерту у оквиру гала донаторске вечери у организацији удружења АртЛинк под покровитељством Фондације за културу и образовање престолонаследника Александра Карађорђевића, а у току 2022. године су реализовани реситали у оквиру циклуса концерата ФМУ и Гварнеријус награђују, и фестивала НОКОС у Смедереву. Као солиста и члан камерних састава је наступала на фестивалима у земљи и иностранству, а издвајају се фестивали Охридско лето, Артлинк фестивал, Београдски Шопен фест, Фестивал студената уметности (Фестум) и Фестивал камерне музике у Новом Саду.
Више пута је добила награду Доситеја коју додељује Министарстве просвете, науке и технолошког развоја. Тренутно је стипендиста фонда за изузетно надарене студенте, при истом министарству.

Loading...