Концерт пијанисткиње Дарје Самофалове

05.03.2018., 21:00

Дарја Самофалова је завршила мастер и специјалисткичке студије на Факултету музичке уметности у Београду. Добитница је награда у земљи и иностранству.

Програм:
Јoхан Себастијан Бах        
Прелудијум и фуга у де–молу (ДТК II)

Лудвиг ван Бетовен          
Соната бр. 21, оп. 53 (Валдштајн)
Allegro con brio
Introduzione – Adagio molto
Rondo – Allegretto moderato — Prestissimo

Сергеј Рахмањинов           
Прелудијум у це–молу, оп. 23, бр. 7

Прелудијум у бе–молу, оп. 32, бр. 2

Фредерик Шопен                               
Етида у Гес–дуру, оп. 10, бр. 5

Етида у Гес–дуру, оп. 25, бр. 9

Балада у ге–молу, оп. 23, бр. 1

Биографија:
Дарја Самофалова (Београд, 1994) је почела музичко образовање у ШОМО Петар II Петровић Његош у Бару у класи мр Маје Басараб. После завршеног III разреда Средње музичке школе за таленте Андре Навара у Подгорици, је уписала ФМУ у Београду у класи проф. Нинослава Живковића. Од 2013. године је у класи проф. Наташе Митровић у чијој класи је завршила мастер и специјалисткичке студије. Добитница је награде фонда Слободанка Милошевић-Савић за најбољег студента четврте године и за најбољи постигнут успех из главног предмета у академској 2013/14. години, па је тим поводом учествовала на концертима у Тирани и Скадру.
Добитница је награда на републичким и међународним такмичењима, а издвајају се награде на XVIII Међународном такмичењу младих пијаниста Citta di Barletta (Италија, 2008), VI, VII, X и XII Међународном такмичењу младих пијаниста Даворин Јенко у Београду, на XXXVI Музичком фестивалу младих Црне Горе, II Међународном такмичењу младих пијаниста Војислав Вучковић у Београду, XVIII Такмичењу камерне музике Србије у Лазаревцу, XXI Међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду и на VI Међународном такмичењу Youth academy awards у Риму.
Наступала је у Београду (Задужбина Илије М. Коларца, ЈДП, ДКЦ, СКЦ, Позоришни музеј, Народна библиотека, Артгет, САНУ…) и Црној Гори (КИЦ Будо Томовић, Подгорица, МШ Петар II Петровић Његош, Бар). Наступила је у сали Дворца краја Николе у оквиру Међународног фестивала Барски љетопис 2016.

Loading...