Концерт виолончелисткиње Марије Тадић и пијанисте Радана Јовановића

05.03.2018., 20:00

Млада виолончелисткиња је ученица 4. разреда Средње музичке школе „Јосип Славенски“. Публици ће се представити делима Баха, Бруха, Паганинија и Попарића. 

Програм:
Јохан Себастијан Бах        
Свита за виолончело бр. 3, BWV 1009
Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée 1
Bourrée 2
Gigue

Макс Брух                           
Кол Нидреј

Иван Попарић    
Песма и Игра

Николо Паганини
Мозес–фантазија

Биографије:
Марија Тадић (Београд, 1999) је започела музичко образовање у ОМШ Владимир Ђорђевић у класи проф. Радмиле Кнежевић, а сада похађа 4. разред СМШ Јосип Славенски у класи проф Небојше Јанковића. Учествовала је на многим домаћим и међународним такмичењима. Као учесник програма Erasmus+, наступила је у Београду и Мадриду. Била је вођа виолончела оркестра Регионалне дечје филхармоније, са којом је наступала у Загребу, Љубљани и Београду (Коларац, ДКЦ, Сава центар), а 2016. године је свирала испред 10.000 људи на стадиону Ташмајдана. Као члан Orchestra dei 100 ragazzi је имала прилику да наступим у позоришту Театро гранде у Бреси и на градском тргу Сирмионе. Као члан квартета Регионалне дечје филхрамоније је наступила у Стокхолму и на острву Аланд. Била је члан оркестра Борислав Пашћан. Усавршавала се на мајсторским курсевима Александра Латковића, Ксеније Тротовсек, Дејана Божића, Дамјана Сарамандића, Маје Богдановић и других.

Радан Јовановић (Сремскa Митровицa, 1990) je започео музичко образовање  у МШ Јосип Славенски у Београду учећи клавир у класи проф. Љиљане Јевтић. Завршио је клавирски и теоретски одсек СМШ Јосип Славенски као ђак генерације. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Нинослава Живковића. Током студија клавира, уписује и студије дириговање у класи проф. Бојана Суђића. Током студија је радио са хоровима Српско-јеврејско певачко друштво – Хор Браћа Барух и Обилић АКУД Бранко Крсмановић. Године 2014. заједно са студентима инструменталних одсека оснива оркестар Београдски симфоничари, са којим је до сад остварио запажене наступе у Београду (Коларац, СКЦ, Дечји културни центар…), Панчеву, Новом Саду (у оквиру финала 8. Меморијала Исидор Бајић), као и у Белгији (Фестивал омладинских оркестара, где освајају прво место у такмичарском делу). Током 2015. године дириговао је Оркестром 100 младих у Италији (Милано, Бреша и Сирмионе.  Дириговао је Симфонијским оркестром РТС, Јеврејским камерним оркестром из Београда, Камератом Кронстадт (Брашов, Румунија), Дубровачким симфонијским оркестром и ансамблом за нову музику Градилиште. Премијерно је дириговао дела Владана Радовановића Гласови у простору и Соната за два клавира, челесту и удараљке. У марту 2017. године дириговао је оркестром Београдске филхармоније у циклусу концерата за децу.

Loading...