Концерт пијанисте Растка Павловића

25.09.2023., 20:00

Растко Павловић је студент треће године Факултета музичке уметности у Београду у класи професора Владимира Милошевића. Добитник је бројних награда у земљи и у иностранству. Публици ће се представити делима Бетовена, Шопена и Прокофјева.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 7 у Де–дуру, оп. 10/3
Presto
Largo e mesto
Menuetto – Allegro
Rondo – Allegro

Фредерик Шопен
Скерцо бр. 1 у ха–молу, оп. 20

Скерцо бр. 2 у бе–мол, оп. 31

Сергеј Прокофјев
Токата, оп. 11

Биографија:
Растко Павловић (Београд, 2001) је завршио МШ Мокрањац у класи професорке Снежане Милосављевић. Тренутно је трећа година студија на ФМУ у Београду у класи професора Владимира Милошевића. Освојио је бројне награде на такмичењима, а издвајају се друге награде на такмичењима Михаило Вукдраговић у Шапцу, Бањалучки бијенале, Даворин Јенко, прве награде на Републичком такмичењу и на такмичењу Пиано талентс у Милану, као и лауреати на Фестивалу пијанизма у Сремској Митровици, такмичењима Михаило Вукдраговић и Сирмиум фест, као и на Републичком такмичењу. Био је финалиста такмичења Петер Топерцер у Кошицама (Словачка) и Исидор Бајић у Новом Саду.
Наступао је у концертним дворанама као што су СКЦ, Коларчева задужбина, Свечана сала Скупштине града и друге, а одржао је солистички концерт у Народном музеју. Добитник је награде за најбољу интерпретацију дипломског концерта, и награде за најбоље извођење композиције Ф. Шопена. Усавршавао се код реномираних пијаниста као што су Рубен Далибалтајан, Јуриј Кот, Жак Рувије, Андреас Фројлих, Наталија Младеновић и други.

Loading...