Концерт пијанисте Давуда Веснића

02.10.2023., 20:00

Млади пијаниста Давуд Веснић је студент мастер студија Факултета музичке уметности у Београду у класи проф. Маје Рајковић. Добитник је бројних награда. Публици ће се представити делима Баха, Бетовена, Шопена, Деспића и Скрјабина.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга бр. 22 у бе–молу, BWV 867 (I свеска)

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 31 у Ас–дуру, оп. 110
Moderato cantabile e molto espressivo
Allegro molto 
Adagio non troppo – Allegro non troppo

Фредерик Шопен
Балада бр. 4 у еф–молу, оп. 52

Александар Скрјабин
Поема Vers la flame, оп. 72

Биографија:
Давуд Веснић (Нови Пазар, 1999) средњошколско образовање клавира је почео у Новом Пазару у класи Дијане Вујовић, а завршио у СМШ Коста Манојловић у Земуну у класи Дине Хаџиомеровић. Завршио је основне студије у класи Наташе Митровић. Тренутно похађа мастер студије у класи Маје Рајковић на ФМУ у Београду. Остварио је бројне резулате на интернационалним такмичењима, а издвајају се награде на такмичењима као што су 23. Међународно такмичење Петар Коњовић (прва награда, лауреат), 5. Интернационално такмичење у Смедереву (прва награда, 97 поена), 22. Међународно такмичење младих пијаниста у Шапцу (прва награда, 95 поена), Интернационални музички фестивал Sirmium music fest у Сремској Митровици (прва награда, лауреат), Републичко такмичење (прва награда, лауреат), Меморијал Душан Протић у Београду (прва награда) и 25. Међународно такмичење младих пијаниста у Шапцу 2021. (прва награда), Интернационално клавирско такмичење у Загребу 2021. године (прва награда), као и специјална награда за извођење дела Р. Шчедрина. Добитник је специјалне награде Олга Михајловић коју додљује ФМУ за најталентованијег студента.
Био је учесник курсева професора као што су Софија Вајан, Корделија Хофер-Тојч, Ђузепе Албанезе, Северињо Ортиз Реј, Ненад Качар, Лидија Бизјак. Учествовао је на бројним фестивалима који су се одржавали у Новом Пазару од којих је најзначајнији World Music Fest Zeman. Свирао је у сали Београдске филхармоније, задужбини Илије М. Коларца, СКЦ, САНУ, Артгет.

Loading...