НОН-СТОП БИОСКОП / ФИЛМСКИ МАРАТОН / 22.10.2023 / 11.00-23.00

22.10.2023-22.10.2023, 23:00

ФИЛМСКИ МАРАТОН
Цена улазнице за све пројекције износи 200 динара

11.00
ПРИНЦЕЗА ЛАТЕ И МАГИЧНИ ВОДЕНИ КАМЕН

Анимирани филм, синхронизован на српски језик, 82’

Редитељ синхронизације: Зоран Стојић

Гласове позајмили: Софиа Трифуновић, Миа Трифуновић, Предраг Дамњановић, Југослава Драшковић, Јована Цавнић, Сандра Јанковић, Бранислав Платиша…

Недавна суша приморала је шумску дружину да чува воду пажљивије него иначе. Једини начин да шума поново добије воду јесте да се врати магични водени камен који је украо Краљ медведа. Принцеза Лате, преузима на себе ту одговорност.

 

 

13.00
ДЕТЕКТИВ ЦВРЛЕ И ЗЛАТНА КОШНИЦА
Анимирани филм, синхронизован на српски језик, 85’

У бајковитом градићу смештеном између језера и шуме, Меденом брду, становници се припремају за за свој омиљени празник – Дан града. Тога дана сви грађани имају прилику да се диве јединственој Златној кошници, заштитници града. Уочи празника, Кошница је покрадена!

 

 

15.00
ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ
Србија, Хрватска, Бугарска, Словачка, 2022, 87’

Режија: Радивоје Андрић

Улоге: Олга Одановић, Жарко Лаушевић, Клара Хрвановић, Сњежана Синовчић…

ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ је нежна прича о одрастању и помирењу. Дванаестогодишња Софија машта о камповању са екипом и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да летовање проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом помало напорном баком Маријом и луцкастом баба-тетком Луце. Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је “пакао”, али монотонију убрзо прекида необично бакино понашање. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота резултира открићем дуго чуване породичне тајне.

 

 

17.00
ТУЂА ДЕЦА
Француска, 2023, 104’

Режија: Rebecca Zlotowski

Улоге: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Goncalves, Yamée Couture, Victor Lefebvre, Mireille Perrier, Sébastien Pouderoux, , Frederick Wiseman…

Рејчел има 40 година и нема децу. Воли живот, пријатеље, бившег, часове гитаре… Када се заљуби у Алија, везује се и за Лејлу, његову четворогодишњу ћерку. Успављује је, брине о њој, воли је као своју. Али волети туђу децу је ризично.

 

 

19.00
МАДАМ ДИ БАРИ
Француска, Велика Британија, Белгија, 2023, 113’

Режија: Maïwenn

Улоге: Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud…

Филм приказује живот Жане Беку која је рођена 1743. као ванбрачна ћерка сиромашне кројачице, да би славу стекла као дворска дама и као контеса Ди Бари, последња љубавница Луја Петнаестог.

* Филм отварања Канског фестивала 2023.

 

 

21.00
СВЕТИ ПАУК
Данска, Немачка, Шведска, Француска, 2022, 119’

Режија: Али Абаси

Улоге: Зар Амир Ебрахими, Мехди Бајестани, Сара Фазилат, Араш Аштијани, Форузан Џамшиднеџад, Сина Парванех…

Серија нерешених убистава проститутки уздрмала је свети град Маџад на североистоку Ирана: серијски убица добија надимак “Убица-паук”. Он верује да делује у име бога, јер “склања ђубре са улица”. Новинарка Рахими добија задатак да истражи овај случај – и као жени у свету којим доминирају мушкарци стално јој се постављају нове препреке на пут. Међутим, Рахими не жели тек тако да одустане од потраге за истином. Док власти скрштених руку гледају како убица мами једну по једну жртву у своју мрежу, она се све више приближава убици.

* Награда за најбољу женску улогу у Кану 2023.ж

 

 

23.00
СЕНТ ОМЕР
Француска, 2022, 122’

Режија: Alice Diop

Uloge: Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville, Aurélia Petit…

Kњижевниca Рама присуствује суђењу младој жени оптуженој за убиство петнаестомесечне ћерке, на северу Француске. Tоком суђења, сведочења оптужене и сведока пољуљаће Рамина уверења и довести у питање њену моћ расуђивања.

* Гран при Венецијанског фестивала 2022.

Loading...