Отворени позив за Награду „Лазар Трифуновић” за 2023. годину

01.11.2023-10.12.2023, 12:00-20:00
-

Културни центар Београда објављује позив институцијама (установама и удружењима) и појединцима да пошаљу предлоге за Награду „Лазар Трифуновић”.

Ово јединствено признање додељује се сваке године за ликовну критику и критичко промишљање модерне и савремене визуелне уметности у штампаним и електронским медијима. Награда се додељује за ликовну критику, есеј или студију објављену/емитовану у 2023. години.

Оснивачи Награде, установљене 1992. године на иницијативу Културног центра Београда, јесу и Одељење за историју уметности Филозофског факултета у Београду, Народни музеј, Музеј савремене уметности у Београду, Друштво историчара уметности Србије, Удружење ликовних уметника Србије, Радио-телевизија Србије – Београдски програм и Удружење ликовних критичара Србије.

Јавни позив отворен је од 01. новембра до 10. децембра 2023. године.

Пријава за предлог за Награду подразумева:
– слање материјала у штампаној форми на адресу: Културни центар Београда, Кнеза Михаила 6/1, 11000 Београд, са назнаком „За Награду Лазар Трифуновић”– слање материјала у електронској форми на имејл адресу: nagrada.lt@gmail.com

Жири у саставу Ана Ереш, научна сарадница на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета, Маја Станковић, историчарка уметности и деканка Факултета за медије и комуникацију, и Евгенија Блануша, виша кустоскиња Народног музеја у Београду, разматраће предлоге који су објављени у штампаном или електронском формату, односно емитовани путем канала јавног информисања.

Одлука о добитнику биће донета најкасније до 11. јануара 2023. године, док ће награда бити додељена 14. јануара, на дан рођења Лазара Трифуновића, у Културном центру Београда.

Loading...