29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА / 29.11.2023.

29.11.2023., 14:00

29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА
25.11-01.12.
Kulturni Centar Beograda

14.00
КРАЉЕВСТВО ЖИВОТИЊА
Француска, Белгија, 2023, 130’

Режија: Thomas Cailley

Улоге: Romain Duris, Adèle Exarchopoulos, Paul Kircher, Jean Boronat…

Светом владају мутације које постепено претварају људе у животиње. Франсоа чини све што је у његовој моћи да спаси своју супругу која има ову мистериозну болест. Док се неки од тих створења крију у оближњој шуми, он креће са Емилом, њиховим шеснаестогодишњим сином, на мисију која ће заувек променити њихове животе…

 

 

17.00
НА ИВИЦИ
Француска, 2023, 93’

Режија: Nicolas Peduzzi

Млади доктор,алтруистичког духа, води храбру битку како би одржао оронулу париску болницу у којој ради и задржао своје пацијенте на окупу.

 

 

19.00
ЖИВКО НИКОЛИЋ – НЕДОСАЊАНИ САН
Црна Гора, 2023, 70’

Режија: Сенад Шахмановић

Учествује: Дијана Маројовић, Светлана Цемин, Мирко Влаховић, Лиљана Контић, Драгомир Фелба, Вера Црвенчанин Куленовић, Милутин Караџић, Дубравка Дракић, Ивана Мрваљевић, Јелена Мила, Бојана Ковачевић…

Филм Живко Николић – недосањани сан је прича о последњем, недовршеном делу великог црногорског и југословенског синеасте Живка Николића. Реч је о материјалу који ће након скоро 30 година први пут угледати светлост дана. Кроз неколико наративних линија, користећи архивске материјале, нове снимке и снимљене интервјуе, филм приближава Николићево стваралаштво ширем аудиторијуму. Кроз филм ће нас провести Живков син Петар, који ће открити више детаља о односу са оцем, њиховим разговорима, сновима, жељама, сањаним током турбулентних деведесетих 20. века. Поред њега, у филму учествују и глумци, који су сарађивали на Николићевом последњем филму. Сниман је у Никшићу, Подгорици, Београду и Њујорку.

 

 

21.00
НОМЕ
Гвинеја Бисао, Француска, Португалија, Ангола, 2023, 112’

Режија: Sana Na N’Hada

Улоге: Marcelino António Ingira, Binete Undonque…

Гвинеја Бисао, 1969. Насилни рат између португалске колонијалне војске и герилске војске Афричке странке за независност Гвинеје и Зеленортских острва. Номе напушта своје село и придружује се герилским снагама. Након неколико година, враћа се као херој, али срећа ће убрзо уступити место горчини и цинизму.

Loading...