29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА НА БИС / 03.12.2023.

03.12.2023., 16:00

16.00
КАКО СЕ КРЕСНУТИ
Велика Британија, Грчка, 2023, 98’

Режија: Molly Manning Walker

Улоге: Mia Mckenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis, Laura Ambler…

Три тинејџерке балансирају сексуални живот, алкохол и стара и нова пријатељства током еуфоричног распуста на грчком острву познатом по журкама.

 

18.00
ХИМЕРА
Италија, Француска, Швајцарска, 2023, 130’

Режија: Alice Rochrwacher

Улоге: Josh O’Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato…

Свако има своју Химеру, нешто што покушава да постигне, али никад не успева да пронађе. За групу крадљиваца древних добара и археолошких чуда, Химера представља избављење од рада и сан о лаком богатству. За Артура, Химера је Бењамина, жена коју је изгубио. Како би је пронашао, он изазива невидљиво, тражи свуда, улази у утробу земље у потрази за вратима загробног живота о којима приповедају митови. На авантуристичком путовању између живих и мртвих, шума и градова, славља и самоће, одвијају се испреплетане судбине ових ликова, а све у потрази за Химером.

 

20.30
САВРШЕНИ ДАНИ
Јапан, 2023, 123’

Режија: Wim Wenders

Улоге: Koji Yakusho, Min Tanaka, Arisa Nakano, Tokio Emoto, Tomokazu Miura, Yumi Asô, Aoi Yamada, Sayuri Ishikawa…

Чини се да је Хирајама потпуно задовољан својим једноставним животом чистача тоалета у Токију. Изван своје веома структуриране свакодневне рутине, ужива у страсти према музици и књигама. Низ неочекиваних сусрета постепено открива све више о његовој прошлости. Филм представља дирљиво, поетско разматрање о проналажењу лепоте у свакодневном свету око нас.

Loading...