Концерт ученица виолине МШ „Мокањац“

19.03.2018., 20:00

На концерту ће наступити Kатарина Васиљевић, Милица Павловић и Тара Лабан, ученице из класе проф. Владимира Васиљевића, заједно са пијанисткињом Јасмином Раковић.

Програм:
Фeликс Менделсон
Први став Концерта у е–молу, оп. 64
Allegro molto appassionato

Мирослав Милетић                       
Плес за виолину соло
МИЛИЦА ПАВЛОВИЋ

Макс Брух   
Први став Концерта бр. 1 у ге–молу, оп. 26
Prelude – Allegro moderato

Отокар Новачек     
Perpetuum mobile
ТАРА ЛАБАН

Макс Брух               
Други и трећи став Концерта у ге–молу, оп. 26
Adagio
Finale – Allegro energico – Presto

Николо Паганини               
Каприс бр. 20
КАТАРИНА ВАСИЉЕВИЋ

Биографије:
Милица Павловић (2002) је ученица првог разреда СМШ Мокрањац у Београду. Освојила је низ награда на републичким и међународним такмичењима и фестивалима, међу којима се истичу Републичко такмичење (Београд, 2016), Фестивал музичких и балетских школа Србије (Зрењанин, 2017), Стрингфест (Сремска Митровица, 2017) и Златне степенице (Ваљево, 2017). Похађала је Интерпретативног студија виолине проф. Дејана Михаиловића. Наступала је у реномираним салама Београда. Стални је члан Дечје филхармоније са којом је гостовала у земљи и иностранству.

Тара Лабан (2005) је почела да свира виолину са осам година и усавршавала се код многих познатих виолиниста и педагога. Освојила је престижне награде на такмичењима, од којих се издвајају прва награда (солиста) и проглашење лауреата (камерна музика) на Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа (2016), прве награде на Стрингфесту у Сремској Митровици (2017), Интернационалном такмичењу Петар Станојевић у (Уб, 2014), Међународном такмичењу Фантаст (2017), прва награда на Међународним сусретима виолиниста у Сремским Карловцима, где је добитник и специјалне награде Ружица Ковач. Свирала је у познатим салама у Београду. Од 2016. године члан Дечје филхармоније са којом је као солиста свирала у великој сали Сава центра.

Катарина Васиљевић (2004) је ученица другог разреда СМШ Мокрањац. Током школовања је постигла изванредне резултате. Лауреат је више националних и међународних такмичења, међу којима се истичу Стрингфест (Сремска Митровица, 2012, 2013), Таленти за Европу (Словачка, 2013), Premio Clivis (Рим, 2014), Републичко такмичење (Београд, 2016) и Међународно такмичење гудача Александар Глазунов (Париз, 2017).
Добитник је награда Милорад и Загорка Апостоловић (2016), коју додељује МШ Мокрањац, и награде Јелена Лела Абрамовић (2017) коју додељује Удружења Мокрањац за интерпретацију. Као солиста је наступала са Симфонијским оркестром Председника Руске Федерације и са Симфонијским оркестром РТС-а.
Свира на виолини Николе Васића, као први стипендиста Удружења Пријатељи српске културе.

Јасмина Раковић (1988) је завршила OМШ Станислав Бинички у класи проф. Снежане Котрошан и СМШ Мокрањац у класама проф. Александре Стриковић и Иване Танасковић. Завршила је основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Наташе Митровић. Школовање је наставила у Холандији у класи проф. Франка ван де Лара на Конзерваторијуму у Амстердаму. Прошле године је завршила специјалистичке студије на ФМУ у класи проф. Нинослава Живковића. Од 2008. године сарађује са проф. Владимиром Стојнићем и учествује у циклусу концерата Одабрани за одабране. Наступала је као солиста и камерни музичар у свим значајним салама у Београду, широм Србије, као и у градовима широм Европе (Амстердам, Минхен, Барселона, Праг, Милано). Усавршавала  се на мајсторским курсевима код значајних пијаниста и педагога. Учествовала је на фестивалима Piano Summer у Врању, Piano City у Новом Саду и Piano Fest у Суботици. Запослена је у МШ Мокрањац као клавирски сарадник на гудачком одсеку.

Loading...