16. ŠPANSKI METAR / 01.06.2024.

01.06.2024., 17:00

17:00
ХЕСУС ЛОПЕС, УВЕК ПРВИ
Аргентина, 2021, 87’

Режија: Maximiliano Schonfeld

Улоге: Lucas Schell, Joaquín Spahn, Sofía Palomino, Alfredo Zenobi, Paula Ransenberg, Romina Pinto, Benigno Lell…

Хесус Лопес, млади тркачки возач, гине несрећним случајем остављајући своје село у шоку. Његов рођак Абел, тинејџер без циља, све више осећа порив да заузме његово место. Усељава се код Хесусових родитеља, облачи његову одећу, излази са његовим пријатељима и његовом бившом девојком. У почетку људи то прихватају и Абелу се свиђа ова улога. Међутим, сличност са његовим рођаком постаје узнемирујућа…

Фестивали / Награде: Међународни фестивал филма у Мар дел Плати: Најбољи латиноамерички филм, Сан Себастијан…

 

19:00
НЕПРИЛАГОЂЕНА СИ ИЛИ СЕ ПРАВИШ
Еквадор, 2021, 100’

Режија: Orlando Herrera

Улоге: Alicia Jaziz, Julián Cerati, Gimena Gómez, Giselle Torres, Rayza Ortiz…

Средњошколска комедија о Хулији, девојци која се враћа у Еквадор након што је годинама живела у Сједињеним Америчким Државама. Њен живот је био савршен: била је популарна, имала је влог са много пратилаца и много пријатеља. По повратку у Еквадор, њен живот доживљава преокрет када је три најпопуларније девојке у школи, ВИП група, означавају као “неприлагођену”.

 

21:00
КРОЗ КЉУЧАОНИЦУ
Шпанија, 2022, 107’

Режија: Félix Viscarret

Улоге: Paco León, Álex Brendemühl, Juan Diego Botto, Leonor Watling, Susana Abaitua…

Након што је 20 година радио у истој фирми, Дамјан добија отказ. Због своје бесне и помало насилне реакције, трчећи излази из канцеларије и скрива се на првом месту које проналази: ормар натоварен у камионету. Ормар са Дамјаном унутра испоручује се у кућу Лусије и Федеа, пара који је Дамјанових година и живи са ћерком адолесценткињом. Те исте ноћи, неочекивани нагон наводи Дамјана да остане са овом породицом, омогућавајући му мистериозно присуство уз које ће их посматрати и пратити из сенке.

* Адаптација истоименог романа Хуана Хосеа Миљаса.

Награде / Фестивали: Гоја –  Номинација за најбољи адаптирани сценарио, Ваљадолид…

Loading...