АРТ ВИКЕНД БЕОГРАД / 07.06.2024.

07.06.2024., 18:00

АРТ ВИКЕНД БЕОГРАД
* Улаз слободан

18:00
ART TALENT SHOW
Документарни филм
Чешка, 2022, 102’

Режија: Tomás Bojar, Adéla Komrzý

На Академији ликовних уметности у Прагу се, као и сваке године, одржавају пријемни испити. Филм у три различита студија прати изазовни задатак, који стоји пред тамошњим педагозима: како из масе пријављених одабрати најталентованије, који ће у наредним годинама добити прилику да обликују карактер визуелне уметности? Како ће сами професори положити овај испит? Предмет испита постепено постаје сама уметност и њено место у данашњем хаотичном свету. У први план искаче много питања: За кога заправо стварамо? Да ли је довољно да радимо ствари онако како их осећамо? Да ли је заиста неопходно да знамо у ком периоду је стварао Тијеполо? Може ли у данашње време још нешто да нас запрепасти? Убиство или самоубиство? Бисексуалност или пансексуалност? Говно или крв? Шта нам све ово говори о природи и значењу савремене уметности?

* Филм је титлован на српски језик.

 

 

 

 

20:00
Радикални креативци
Документарни филм
Финска, 2024, 58’

Режија: Emilia Hernesniemi

Овај документарац започиње разговор о креативности која, спојена са поверењем и поштовањем различитости, показује иновативну моћ у тимовима, организацијама и целом свету.

* Филм се приказује са титлом на енглеском језику.

* После пројекције уследиће панел дискусија о креативности, коју ће модерирати Брајан Војиновић, а панелисти ће бити: редитељка филма Емилија Хернесниеми, глумац из филма и уметник из Финске Шабан Рамадани, професор Факултета лепих уметности у Београду Жарко Алексић и Лидија Ристић, оснивач И:БИЦA-е.

Loading...