„Kroz melodije introspekcije“ – koncert kantautorke Drage

12.09.2024., 20:00

Kantautorka Draga Mrvoš Mot će održati koncert u Galeriji Artget. Na koncertu će nastupiti i gošća kantautorka Aneta Gašpar.
Draga koncert najavljuje kao jedno vrlo lično muzičko veče tokom kojeg će u neposrednom i neformalnom tonu sa publikom podeliti svoju muziku i reči:
Volim intimne trenutke u kojima se muzikom otvaraju svetovi, koje nam možda izmaknu u svakodnevnici, iako inspiraciju za te svetove i melodije nalazim upravo u svakodnevnom životu. Gospel je koren mog muzičkog izraza iz kojeg se grana jedno drvo čije grane rastu slobodno u harmoniji sa mojim ličnim razumevanjem življenja. Svaka melodija mi pomaže da sagledam i osetim život jasnije, ali svaka melodija je i slobodna sa sobom u tom izrazu i priči.

Biografija:
Rođena sam u Negotinu 1981. godine u kolevci kompozitora, melografa, profesora, muzičkog akademika i pedagoga Stevana Stojanovića Mokranjca. Iako je muzika kojom se bavim drugačija od klasične, koju je stvarao Mokranjac (i sama nemam klasično muzičko obrazovanje), rukoveti su mi u detinjstvu utisnule posebnu magiju, koju sam prepoznavala u mestu u kome sam odrastala.
Moj muzički izraz je rezultat introspekcije i vuče korene iz crnačke gospel muzike koju kombinujem sa melosom kraja odakle sam potekla. Doživljaj muzike kao igre. Introspekcija je negde uvek po sredi tako da moje pesme pevaju o unutrašnjoj borbi sa sobom, kao i o slobodi i ljubavi prema životu.
Dugogodišnji sam član hora Merry Gospel iz Beograda, koji vodi Marija Kuburić Borović.
Poslednjih pet godina aktivno stvaram kao kantautor. Uglavnom pesme izlaze na engleskom jeziku. Polako se javljaju i na maternjem jeziku, i verujem da će ih vremenom biti više, svaka u svoje vreme. Prvi solistički album Keep on walking izdala je izdavačka kuća Pop depresija 2021. godine. U pripremi je drugi solistički album pod nazivom I don’t want to dream anymore.

Loading...