Autorsko veče kamerne muzike Simone Arko

28.10.2024., 20:00

Na koncertu će nastupiti učenici i profesori muzičkih škola Josip Slavenski, Kosta Manojlović i Dr Vojislav Vučković. Kao gost će nastupiti mladi saksofonista Mateja Blažić.
U razgovoru, i na inicijativu kolega Simona Arko je započela kompozitorski opus jer postoji potreba za novim delima domaćih autora koja bi odgovarala uzrastu, interesovanjima i nivou znanja učenika i studenata muzike.

Tatjana Vukmirović (Simona Arko) je diplomirala i magistrirala na FMU u Beogradu. Profesionalni angažman je započela u Školi za muzičke talente u Ćupriji a potom je bila angažovana na FMU kao asistent za glavni predmet na Katedri za klavir. Bavila se menadžmentom u kulturi i organizacijom koncerata, konkursa, radionica i majstorskih kurseva kao urednik programa CKS Šumice u Beogradu, a održala je i niz radionica i majstorskih kurseva, samostalno i u saradnji sa brojnim eminentnim umetnicima iz zemlje i inostranstva. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je na brojnim konceratima u zemlji i inostranstvu, na festivalima, različitim projektima i turnejama. Svirala je kao solista sa Simfonijskim orkestrom RTS i više različitih kamernih orkestara. Dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Član je UMUS-a, SOKOJ-a i EPTA-e. Snimala je za radio i televiziju. Profesor je u MŠ Josip Slavenski u Beogradu.
U razgovoru, i na inicijativu kolega započela je svoj kompozitorski opus jer postoji velika potreba za novim delima domaćih autora koja bi odgovarala uzrastu, interesovanjima i nivou znanja učenika i studenata muzike. Do sada su iz štampe izašli albumi njenih dela za duvačke instrumente Iskre/Sparks i albumi za gudačke instrumente Iskre/Sparks podržani od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i album za klavir Wellspring/Sopot. Njena dela je podržala Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije, kao koristan priručnik u nastavi. Albumi za različite kamerne sastave i ansamble su u pripremi i već se pretpremijerno izvode.

 

 

Loading...