RADIONICA ZA DECU „TRAG“ ▪︎ 60. Oktobarski salon

26.10.2024., 15:00

TERMIN: subota, 26. oktobar, u 15 sati, DKC
UZRAST: deca nižih razreda osnovne škole (7-11 godina)
TRAJANJE: 90 minuta
AUTORKA I VODITELJKA: Bojana Lukić, vizuelna umetnica

Tokom radionice „Trag“, čija je tema naslov jedne od koncepcija ovogodišnjeg Oktobarskog salona, deca će najpre imati priliku da se upoznaju sa kratkom istorijom manifestacije, a nakon obilaska izložbe u prostorijama likovne galerije KCB, nastavak radionice biće u prostorijama Dvorane Kulturnog centra Beograda. Učesnici će zamisliti da su umetnici i kroz kreatvne zadatke osmišljavati, a zatim i praviti u malim kutijama od različitih materijala svoj idealan atelje/studio za rad.

Prijavljivanje učesnika (uzrasta od 7 do 11 godina) je obavezno zbog ograničenog broja mesta na adresu: luk79yu@yahoo.com

Napomena: mesto okupljanja je Likovna galerija Kulturnog centra beograda u Knez Mihailovoj br. 6! Nakon gledanja izložbe prelazi se u prostor Dvorane Kulturnog centra Beograda u Kolarčevoj 6, gde će se održati sama radionica.

PRVI DEO: 60. Oktobarski salon
Nakon obilaska izložbe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa kratkom istorijom same manifestacije. Deca će saznati zašto su umetnički ateljeji, studiji i izložbeni prostori neophodni umetnicima i zašto je izuzetno značajno da umetnost ima publiku.

DRUGI DEO: Umetnički prostori
Svaki učesnik će dobiti klupče kanapa kojim će obeležiti svoj „radni prostor“ u okviru već obeleženih površina. Tokom igre „Uskoči u moj prostor“ biće u prilici da saznaju kako se neki prostori preklapaju i zašto je to korisno, a ujedno zašto je važno da imamo dovoljno mesta za sopstveni rad.

TREĆI DEO: Moj atelje
U trećem delu radionice, svako dete će dobiti po jednu kutiju različitih dimenzija i potreban materijal (plastelin, kolaž papir, aluminijum i dr.materijale) i praviće makete svojih ateljea.

Nakon završene radionice svaki učesnik će moći da ponese svoj rad kući.

Loading...